Veel Gestelde Vragen
Waar komt jouw vlees vandaan?
Al ons vlees is halal gecertificeerd. Ook hebben wij graangevoerd steakgroepvlees dat wij meenemen uit landen als Uruguay en Australië. Terwijl wij voor ons schapenvlees Nederlands lamsvlees gebruiken, betrekken wij ons rundveevlees bij onze eigen particuliere leverancier in Zuid-Holland. Deze dieren behoren tot de beter leven ster dierengroep, worden wekelijks medisch gecontroleerd en krijgen natuurlijke voeding. Ook hebben wij halal gecertificeerde kip en verwerkte kipproducten geslacht in hygiënische omgevingen. Naast ons kwaliteitsvlees en vleesproducten, speciaal gemaakte kaassoorten die geen bewaarmiddelen bevatten, natuurlijke jams, honing, handgemaakte tomatenpuree, speciale diepvriesproducten, peulvruchten en. nog veel meer natuurlijke producten. Ook hebben wij een assortiment.
Is uw vlees biologisch?
Zeker. De enige reden dat MeatUPP niet over het biologische keurmerk beschikt, is omdat wij geen gebruik maken van natuurlijk voorkomende en gecertificeerde diervoeders. Om het biologische keurmerk te mogen ontvangen, moet het vee gevoerd worden met officieel biologisch geteeld voer dat het keurmerk draagt. Onze runderen eten natuurlijk voer waar ze momenteel grazen. Ze eten dus hun eigen mengsel van grassen en planten die van nature in hun omgeving voorkomen. Dit gras wordt op natuurlijke wijze bemest zonder gebruik van kunstmest. Zuiverder dan een onbespoten weide kan het eigenlijk niet zijn. Koeien worden niet apart gevoerd. Er zijn geen chemische bestrijdingsmiddelen of meststoffen gebruikt. Wat dit precies zijn, kun je het beste op de website of in de winkel bekijken. Hierop staat altijd een EKO- of EU-keurmerk.
Zijn de producten en het vlees halal? Wat is halal precies?
Ja. Al ons vlees en eten is halal. Volgens de islam betekent halal een rechtvaardige en gezonde slachting. Bij het slachten van een halal dier wordt ervoor gezorgd dat het dier geen onnodige pijn lijdt. Dit wordt gedaan door een vakkundige snijder die met precisie en zorg te werk gaat. Deze manier van slachten veroorzaakt onnodig lijden bij het dier. Het resultaat is mals en heerlijk vlees van de hoogste kwaliteit. Onze halal-vleesproducten zijn zorgvuldig gecontroleerd en gecertificeerd door erkende autoriteiten om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de strenge halal-normen.
Waar bezorgen jullie?
Heel Nederland. Let echter wel op het leveringsproces.
Hoe is het leveringsproces gepland?
Het is mogelijk om via deze site te bestellen. Bestellen gaat eenvoudig en snel. Momenteel bezorgen wij door heel Nederland en op bepaalde data. Op onze VERZENDING pagina kunt u zien waar de regio’s liggen en wanneer wij in uw regio of buurt bezorgen.
Hoe kan ik betalen?
IDEAL, VISA, Mastercard, Paypal en American Express. U kunt ook aan de deur betalen of bij het ophalen in de winkel. Zakelijke klanten kunnen per factuur betalen. Termijn: in overleg
Wat is je rekeningnummer?
NL89 INGB 0398 4406 62 (T.a.v. Slagerij MEI)
Hoe lang kan ik vlees bewaren na aankoop?
Rundvlees - Koelkast: 1-2 dagen. Diepvries: 6 maanden || Kalfsvlees - Koelkast: 1-2 dagen. Diepvries: 3 maanden || Lam - Koelkast: 1-2 dagen. Diepvriesproducten: 3 maanden || Gehakt - Koelkast: 1-2 dagen. Diepvries: 2 maanden || Gekookt vlees - Koelkast: 3-4 dagen. Diepvries: 2 maanden || Vers gesneden vlees - Koelkast: 2-3 dagen. Diepvries: 2 maanden || Gesneden droge worstvariëteiten - In de koelkast: 3-4 dagen. Bevroren: 1 maand. || Gemarineerde kip - In de koelkast bewaren: 2-3 dagen. Diepvries: 3 maanden ||Kip - Gekoeld: 1-2 dagen, Diepvries: 6 maanden
Er zitten wat donkere vlekken op het vlees, wat is dat?
Wanneer de vleesplakken worden gesneden en op elkaar worden gelegd op een serveerschaal, vervormt de kleur van het vlees dat niet in direct contact staat met zuurstof. Het wordt donkerder. Het vlees ziet eruit alsof het al dagen op het aanrecht ligt. Een breed misverstand. De kleurverandering verdwijnt onmiddellijk wanneer de klieren weer in contact komen met zuurstof. Deze kleurverandering heeft geen invloed op de kwaliteit en houdbaarheid. Het vlees kan zonder problemen worden gegeten.
Kan ik bevroren vlees na het braden opnieuw invriezen?
Na het bereiden van het vlees, bijvoorbeeld door het te braden, ontstaat er een nieuw product. Dit kun je eenvoudig invriezen en weer ontdooien.